Ob tradicionalnem dnevu žena, se je v Domu upokojencev Postojna dogajalo marsikaj lepega:
-Zaključil se je deseti študijski krožek »Oživljajnje lutk,« v organizaciji jezikovne šole Athena iz Postojne, z mentoricama Floro Otoničar in Heleno Kovač. Sledila je lutkovna igrica »Vasovanje,« ki so jo stanovalke odigrale za sostanovalce, zaposlene in svojce ter dijake 2. letnika Zdravstvene šole na SGLŠ Postojna. Čudovito medgeneracijsko povezovanje je zaključila ob zvoku kitare dijakinja Natali, s pesmijo Siva pot in Dan ljubezni. S petjem so se ji pridružili vsi poslušalci. Lutkovno predstavo bodo ob materinskem dnevu stanovalke odigrale tudi otrokom Vrtca Postojna, s katerim se velikokrat povezujemo, ravno tako kot z dijaki SGLŠ Postojna, ki za stanovalce pripravljajo sredi marca že drugo gibalno delavnico v okviru vseslovenske akcije simbioza giba, pod vodstvom profesorice športne vzgoje Jasmine Žvokelj in koordinatorke profesorice Anice Emili Podboj.
-Vse stanovalke, zaposlene ter prostovoljke so že četrto leto zapored obiskale ob dnevu žena prostovoljke RKS-OZ Postojna-Pivka, v okviru njihove akcije »Podarim ti rožice za nasmeh,« pod vodstvom sekretarke Petre Šajn. V duhu
medgeneracijskega povezovanja so mlade in starejše prostovoljke s pozornostjo v obliki pomladne rožice razveselile stanovalke, pozabile pa niso niti na stanovalce, ki imajo svoj praznik dva dni kasneje ter jim poklonile simbolično aranžirano trnovo vejico.
-Obiska, obdaritve in pogovora z novinarjem Radia 94 Postojna, sta se razveselili stanovalki Tončka Neškudla, ki je nedavno dopolnila stoti rojstni dan in Marija Turšič, ki je povedala, kako se je včasih praznovalo osmi marec.
Stanovalcem tovrstni obiski izjemno veliko pomenijo in jim omogočajo prijetna in vesela doživetja ob medgeneracijskem druženju. Vsem, ki ste kakorkoli razveselili naše stanovalce in jim poklonili tudi del sebe, se iskreno zahvaljujemo!