V naši dvorani je bila velikonočna delavnica "Radi pišemo z roko," ki jo je vodila zunanja izvajalka gospa Lea Trebec Tomažič, v okviru »tedna pisanja z roko.« Pisanje z roko jo zelo zanima, zato je postala članica Društva Radi pišemo z roko. Namen društva je širjenje zavedanja o pomenu pisanja z roko med mladimi in manj mladimi: pisava je del in odraz naše osebnosti, pisava vsakega človeka je neponovljiva, pisanje je pomembna spretnost, pisanje z roko je bolj osebno v primerjavi z 1 klikom na računalnik – ki ga dobi lahko 100 prejemnikov in več, pri pisanju ohranjamo dolgotrajno pozornost, informacija pisana z roko se v spominu zadrži dalj časa, pisanje pisanih črk povezuje levo in desno polovico možganov, možgani bolje delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom.
Gospa Lea je stanovalcem demonstrirala nekaj starejših zapisov z roko, starejših pisal in pripomočkov - stekleničko črnila in staro pero, stare zvezke, razglednice, rojstni list, spominsko knjigo in njeno spričevalo iz leta 1961, ko je notri še kot predmet "lepopis."
Srečanje je bilo na začetku pogovorno, usmerjeno k spominom na pisanje z roko nekoč. Pri tematskem zapisu je voditeljica Lea dala kot izhodišče spomin iz otroštva - spomin na moje prve zapise, o pomladi - kako čutim prihod pomladi, o praznikih - spomin na veliko noč,…
Sledilo je praktično pisanje: oblikovanje plakata »iz opek« s podpisi in ročno pisanje na razglednice z velikonočnimi voščili svojcem. Stanovalcem s težavami gibljivosti rok, smo pri zapisu pomagali. Končni skupni izdelek pa smo tudi razstavili.
Izjemno zanimive delavnice se je udeležilo veliko število stanovalcev, ki so bili zelo navdušeni, saj so izrazili željo o ponovitvi. Skratka imeli smo se »fajn.«