V našo kapelico so prinesli Luč miru iz Betlehema postojnski skavti. Luč miru iz Betlehema že 28. leto zapored poteka v decembru. Z akcijo želijo vsi, ki pri njej sodelujejo, razširiti sporočilo miru. Temeljno poslanstvo Luči miru iz Betlehema je namreč skupno prizadevanje za mir, strpnost in sodelovanje med ljudmi.
Skavtinje so stanovalce seznanile s poslanico leta 2018, ki nosi geslo »Delimo plamen ‒ zanetimo mir«, potrdile plemenitost akcije in vrednote miru.
Plamen je v mojih rokah. Gori in me greje. Prepričala me je njegova toplota in privabila njegova svetloba. Zdaj imam priložnost, da ga širim naprej – poiščem bližnjega, začutim njegovo stisko, se darujem zanj in mu pomagam. Toda kako? Ko sprejmem mir v svoje srce, sem podoben sveči, ki je sprejela plamen. Da ohrani plamen, mora sveča goreti. Prav tako moram jaz, da ohranim mir, darovati samega sebe. Vendar sveča z gorenjem izginja, človek pa nikoli ne izgine, če gori iz ljubezni. Vem, da nas je več, ki gorimo. Skupaj lahko ustvarimo mogočen ogenj, ki ga ne bo pogasil noben nemir.