Zanimiva medgeneracijska dogajanja ob svetovnem dnevu gibanja in svetovnem dnevu medicinskih sester
- 10. maja 2019, na svetovni dan gibanja, so v zdravstvenih programih na SGLŠ Postojna obeležili 12. maj - svetovni dan medicinskih sester, s 3. tradicionalnim tekom po Postojni "Zdravstvena teče," z vmesnimi postanki v zdravstvenih in socialno – zdravstvenih zavodih.
- V istem dopoldnevu smo zaposleni – direktorica Alenka, kadrovik Kristina, DMS Branka, DFT Kristina, DT Ivanka, javni delavki Tanja in Mirjana ter prostovoljka Andreja in 30 dijakov Zdravstvene šole spremljali 28 gibalno oviranih stanovalcev do centra Postojne in nazaj.
- Obe skupini različnih generacij je bilo zanimivo videti med srečanjem na Kremenci. Tekači so z aplavzom nagradili skupino stanovalcev in spremljevalcev. Naša direktorica Alenka Curk, se je tu srečala tudi z županom Občine Postojna Igorjem Marentičem.
- Ta dan so za vse obiskovalce skupaj z dijaki na SGLŠ pripravili izvrsten nabor aktivnosti: od wellness kotička, do številnih meritev in raznovrstnih drugih aktivnosti, zanimivih za vsakega nekaj. K sodelovanju so povabili tudi naše stanovalce in zaposlene, z željo da skupaj z nami obeležimo ta poseben dan. Naši zaposleni vodja FRS Magda in receptorka Katja sta spremljali 14 stanovalcev na SGLŠ, kjer so bili stanovalci deležni wellness razvajanja: masaže rok in hrbta, pedikure, manikure, lakiranja nohtov, meritev,… Iz SGLŠ so nas prišli tudi iskat s svojim prevozom. Stanovalci so bili izjemno zadovoljni z brezplačnimi storitvami in prijaznimi dijaki ter seveda njihovimi mentorji.
- V okviru svetovnega dneva gibanja, bomo organizirali ob lepem vremenu tudi sprehod do bližnje Stare vasi za 23 pokretnih stanovalcev, ob pomoči naših zaposlenih in prostovoljcev. Idejo je podala dipl. fizioterapevtka Kristina Abram.
- Idejo in pobudo za sodelovanje s SGLŠ: wellness razvajanje stanovalcev in spremljanje gibalno oviranih stanovalcev do mesta, pa sta podali oddelčna diplomirana medicinska sestra Branka Rajković in kadrovik Kristina Katern, ki sta dogovorjeni že za redno tovrstno sodelovanje. Pri organizaciji sta pomagali dipl. fizioterapevtka Kristina Abram in delovna terapevtka Ivanka Smrdel.
- Iskrena zahvala velja vsem dijakom in profesorjem SGLŠ. Posebej se zahvaljujemo profesorju Draganu Babudru, ki nam je ob podpori ravnateljice Cvetke Kernel omogočil tovrstno sodelovanje.