V mesecu maju in juniju tradicionalno organiziramo izlete in zaključna srečanja:
1. V torek, 28. maja 2019, smo organizirali zaključno letno srečanje članov skupin za samopomoč »Mavrica« in »Prepih.« Odpravili smo se na Smrekarjevo domačijo v Grobiščah, kjer so nas prijazno pogostili s kavo, pijačo in dobrim domačim pecivom. V skupini so vključeni tudi težko gibljivi stanovalci, ki so pri gibanju odvisni od invalidskega vozička. Naši prošnji za pomoč pri prevozu oseb, se je že osmo leto zapored prijazno odzval gospod Damjan Kapelj - Meditrans d.o.o. Postojna, s svojo ekipo. Z njihovo pomočjo smo lahko naše zadnje srečanje pred dopusti izpeljali na želeni lokaciji, preživeli lep popoldan v prijetnem ambientu. Člani skupin in voditeljice Anita, Branka, Ivanka in Maruša se gospodu Damjanu in njegovi ekipi zahvaljujemo za prevoz in prijetno skupno druženje.

2. V sredo, 5. junija 2019, smo organizirali dopoldanski izlet za naše stanovalce. Ogledali smo si znamenito Cerkniško jezero. Postanek smo imeli na kmetiji odprtih vrat Levar v Dolenjem jezeru; kjer so nas prijazno postregli kavo, sokom in sladico. Gospa Jolanda nam je razkazala stare predmete, njen sin Samo pa nas je razveselil z igranjem na harmoniko. Zapeljali smo se tudi mimo čudovitega Planinskega polja in Postojnske jame. Nazaj smo se vrnili polni lepih vtisov.

3. V sredo, 5. junija 2019, smo na posestvu Plana organizirali krajše srečanje za stanovalce in njihove svojce ter zaposlene. Kavico, sok in dobro sladico nam je postreglo prijazno osebje. Popoldansko druženje je bilo zares prijetno in ga bomo vsekakor še ponovili.