So dnevi, ko si kakor nema slika.
Zastrt pogled in usta brez besed. Kot da pred licem tvojim nevidna stena,
zapira vse poti do mene, ki na drugi strani nemočna čakam, da začutiš, da sem tu.
                                                                                         Vida Kuselj

V soboto, 21.9.2019, je svet obeležil dan Alzheimerjeve bolezni. V podporo temu dnevu - z namenom opozarjanja javnosti o demenci, smo v Domu upokojencev Postojna organizirali »SPREHOD ZA SPOMIN.« Stanovalci so se v spremstvu dijakov SGLŠ Postojna, skupine Iskrice iz Vrtca Postojna in zaposlenih, izpred Doma podali na sprehod do Titovega trga, kjer je bila osrednja točka srečanja. V uvodu sta z glasbeno točko dogodek popestrila glasbenika Vili Marinšek in Sašo Doles. Direktorica Doma upokojencev Postojna Alenka Curk, je spregovorila o namenu in pomenu dogodka, ki naj bi postal tradicionalen. Zbrane je v imenu Občine Postojna pozdravil podžupan g. Andrej Berginc. V kratkem programu je recitacijo dodala tudi stanovalka ga. Martina Koman. Ob zaključku dogajanja, je direktorica simbolično v zrak spustila modre balone - modre kot simbol opozarjanja javnosti na problematiko te trdovratne bolezni.
Povabilu k sodelovanju se je prijazno odzval tudi Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Postojna, ki je izvajal preventivne meritve krvnega sladkorja in krvnega pritiska; dijakinje SGLŠ Postojna – smer bolničar, pa so izvajale masažo rok. Prav vsem se iskreno zahvaljujemo, tudi Uniki TTI Postojna, za donacijo stotih modrih balonov.
Sprehod za spomin je bil prvi v nizu dogodkov, ki jih bo naša ustanova v bodoče izvajala, z namenom ozaveščanja in informiranja svojcev ter javnosti, o problematiki demence.
Dom upokojencev Postojna je tudi ena izmed 140-tih »DEMENCI PRIJAZNIH TOČK« v Sloveniji.