V sredo, 2. oktobra 2019, smo obeležili 7. tradicionalni dan Doma upokojencev Postojna. Ob tej priložnosti smo organizirali zanimiva dogajanja med 1. in 9. oktobrom - za stanovalce, svojce, zaposlene in zunanje obiskovalce, zainteresirane za tovrstne aktivnosti:
- V torek, 1.10.2019, so obiskali stanovalce uporabniki VDC Postojna, z vodjo enote Mirjano Dolenc. Skupaj smo se prijetno družili ob družabnih igrah.
- V sredo, 2.10.2019, je bilo po posameznih nadstropjih medgeneracijsko druženje stanovalcev in dijakov Zdravstvene šole SGLŠ Postojna. Gibalno delavnico je vodila profesorica telesne vzgoje Jasmina Žvokelj. Zanimivo srečanje smo zaključili s skupnim prepevanjem slovenskih narodnih pesmi.
- V sredo, 2.10.2019, smo organizirali predavanje namenjeno zaposlenim in svojcem, z naslovom Komunikacija pri demenci in predstavitev knjižice Živeti z demenco vsak dan. Predavala je mag. Tatjana Cvetko, dr.med., spec.spl.med.
- V četrtek, 3.10.2019, je bila v gospodinjskih enotah Sovič in Nanos ter na 1. nadstropju peka palačink, ob sodelovanju stanovalcev, svojcev in zaposlenih. Cela hiša je omamno dišala po dobrih palačinkah.
- V petek, 4.10.2019, je bilo medgeneracijsko druženje stanovalcev in otrok Vrtca Postojna. Skupino Mravljice sta spremljali vzgojiteljici Daša Zadnikar Rupnik in Nuša Babič; skupino Barvice pa Sara Puntar in Daša Bucik. Skupini sta stanovalcem s prisrčnim otroškim petjem prinesli veliko veselja. Že vrsto let se tradicionalno povezujemo z Vrtcem Postojna in gospo Nado Trošt, pomočnico ravnateljice.
- V torek, 8.10.2019, je potekala zanimiva pogovorno – ustvarjalna delavnica »Jesenske slike,« z zunanjo voditeljico Leo Trebec Tomažič. Ob zaključku smo naredili skupen plakat.
- V torek, 8.10.2019, so naše stanovalce obiskali stanovalci Doma na Krasu, DE Postojna, z vodjo Natašo Seražin Grmek. Druženje ob družabnih igrah, je vsem polepšalo dopoldan.
- V sredo, 9.10.2019, je šla skupina naših stanovalcev na obisk k stanovalcem zavoda Talita Kum Postojna, na tradicionalno jesensko druženje ob 4. športnih igrah. Bilo je zanimivo, drugo leto pa bo srečanje pri nas.
Vsem, ki ste kakorkoli popestrili dneve našim stanovalcem, se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje!