V polno dvorano Osnovne šole Antona Globočnika je, kljub temu, da je bil zunaj deževen dan, posijala dobra volja. Že na začetku nam je Vili Resnik zapel pesem o snežinkah, ki so padale v ozadju in nas spomnil s tem na zimsko idilo, ki je bila lepo upodobljena na našem odru. Že ansambel Amaterji, ki so igrali pred prireditvijo so nam s svojo mladostno energijo skrajšali čas pričakovanja na koncert. Po končanem nastopu Vilija Resnika, je občinstvo nagovoril in pozdravil nam znani napovedovalec narodno zabavnih koncertov g. Andrej Bratož in poklical na oder še direktorico našega Doma, ga. Alenko Curk, ki je na kratko predstavila namen koncerta in se zahvalila vsem, ki so pomagali ob izvedbi le tega.

Nato pa sta na odru odigrala svoj repertoar dva ansambla mladih fantov in sicer fantje iz ansambla Tik-Tak in ansambla Nalet. Prvi so naši »sosedje«, saj so iz Studenega, pet mladih fantov nas je popeljalo v prireditev z ubranimi melodijami. Ansambel ima že kar nekaj kilometrine. S svojim trdim delom so si prislužili že veliko nagrad in plaket.

Tudi ansambel Nalet iz Grosuplja se je z veseljem odzval našemu povabilu in nas mladostno energijo in svojimi pesmimi dvignil na noge. V ansamblu so sinovi nekaterih naših znanih slovenskih pevcev in od njih lahko še marsikaj pričakujemo.

Del besedila ene od slovenskih pesmi pravi takole: »Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi, se zavedal svojih korenin?« Ob tako mladih ansamblih, ki smo jim bili priča v naši dvorani lahko kar lepo odgovorimo z DA.

Nato pa je Klapa Škvadra popeljala s svojimi dalmatinskimi pesmimi naše misli na morje. Z lepimi in ubranimi glasovi fantje klape popestrijo marsikateri koncert, proslave, rojstnodnevne zabave in s tem razveselijo ljubitelje dalmatinske glasbe.

Kaj kmalu pa nas je iz teh misli zbudil humorist-naš skriti gost Ranko Babić, ki nam je natrosil kar nekaj hudomušnih in realnih stvari iz svojega družinskega življenja, v katerih se je lahko našel tudi kdo od nas in se nasmejal celo samemu sebi.

Primož Forte, znan kot igralec v Štoriji kot Gušto, pa nas je nekoliko spomnil na osebe, ki so igrale v tej slovenski nadaljevanki, ki smo jo z veseljem pričakovali vsak dan posebej in jih opisal na hudomušen način z vsemi njihovimi osebnostmi značilnostmi.

Veliko navdušenje in močan aplavz pa je požel operni pevec Jure Počkaj iz Velikega Ubeljskega, ki velja za enega naj perspektivnejših baritonistov. Kot operni pevec ni znan samo na slovenskih odrih, ampak so njegov glas lahko slišali tudi drugod po svetu. Bravo Jure!

Kaj naj rečemo za ansambel Biseri? Poznamo jih po drugačnosti in po energičnih nastopih. So mladi in poskočni in temu primerne pesmi seveda tudi igrajo: vesele, poskočne in radožive. Kot so sami povedali na odru znajo zaigrati tudi bolj mirne pesmi in ena od treh je bila res molj mirna in melanholična.

Slavko Ivančić, znan slovenski pevec in kantavtor nam je s svojimi pesmimi vzbudil nostalgijo na stare čase in kar nismo mogli mimo tega, da smo peli skupaj z njim. Sam je povedal, da se v naši sredi počuti zelo dobro, saj ima lepe spomine na Postojno, na postojnsko burjo in mraz, kajti v Postojni je služil vojsko.

Naš gost je bila tudi skupina Malibu, ki prihaja z Ilirsko-bistriškega konca in letos praznuje svojo 30. letnico. S svojimi znanimi pesmimi so dodobra ogreli dlani naših poslušalcev, kajti zapeli in zaigrali so same njihove znane pesmi, ki občinstvu niso tuje.

No naš koncert pa so zaključili nam vsem znani ansambel Akordi, ki je nastopil tudi na našem vsakoletnem srečanju s svojci našega Doma. Tudi za ansamblom Akordi je že veliko nastopov, naj bo to na vrtnih veselicah ali pa na tekmovanjih, s katerih so prinesli že marsikatero nagrado in priznanje. Vsako leto pa priredijo v mesecu avgustu večer z Akordi v Slavini.

Preden so svoj nastop skupaj z Juretom Počkajem zaključili s pesmijo iz opere Miroslava Vilharja Jamska Ivanka, je g. Bratož na oder povabil Matjaža in Branko, ki sta bila pobudnika koncerta, Matjaž pa je poklical še ostale štiri člane organizacijskega odbora. Skupaj smo direktorici izročili donacijski ček, ki nas je vse razveselil.

Poslušalci so s svojim ploskanjem pokazali navdušenje nad zneskom, ki smo ga pridobili tudi z njihovim obiskom in nakupom kart.

Občinstvu se zahvaljujemo za udeležbo in z njihovimi prispevki, ki so jih namenili za nakup kart. Vsem nastopajočim se iz srca zahvaljujemo za njihove nastope, ki so jih izvedli brez honorarja, saj so s svojim čudovitimi nastopi marsikomu polepšali nedeljski popoldne. Zahvaljujemo se tudi g. Andreju Bratožu, ki je vse nastopajoče povezal v lep šopek in ga z odra podaril poslušalcem. Tako stanovalci kot njihovi svojci, upokojenci Doma upokojencev in ostalo občinstvo so nam s pohvalami, stiski rok in objemi izrazili iskreno zadovoljstvo, kar je največje zadoščenje in veselje za izpeljani dobrodelni koncert. Ko ljudje iz dvorane odhajajo z lepimi občutki in toplimi srci je to največ, kar lahko damo.

Foto: Foto Atelje, Marko Murovec s.p.


Foto: Valter Leban