Tedenski utrinki so bili zanimivi in pestri: po posameznih nadstropjih igranje družabnih iger, praznovanje rojstnega dne, poslušanje zabavne glasbe, komunikacije s Skype-om, telovadba za starejše po nadstropjih, v gospodinjskih skupnostih podpritličja peka jabolčne rolade in domačih žemljic z varuhinjo Majo, ruženje fižola z varuhinjo Vesno,...
Zaključili smo z veselim petkom:
- Na 2. nadstropju prepevanje slovenskih ljudskih pesmi ob glasbeni spremljavi dipl. socialne delavke Anite.
- Idejo jesenskih dežnikov je podala dipl. fizioterapevtka Kristina. Tako so pod njenim vodstvom potekale delavnice na prvem nadstropju. Obnovili so znanje o listih ter proučevali hrastove, lipove, javorove, liste kakija in druge. Otip listov je prinesel spomin preteklih let. Sledil je prijeten pogovor in želja, da bi šli drugo leto tudi sami nabrat jesenske liste, če bodo lahko šli ven. Za hec so obnovili »vaške himne« iz Rakitnika, Juršč, Ilirske Bistrice; pa tudi slovensko.
- Jesenske dežnike so v gospodinjskih skupnostih pritličja Sovič in Nanos izdelovali ob pomoči delovne terapevtke Ivanke.
- V prvi gospodinjski skupnosti podpritličja so pekli domače žemlje, z varuhinjo Majo.
Vsem, ki ste prinesli jesensko listje in podarili dežnike; pa tudi zaposlenim preko javnih del – Ingrid, Ireni in Danilotu, se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje pri številnih aktivnostih; ne nazadnje pa tudi prostovoljkama Mariji in Marjanci!