To je osrednji dogodek Društva Radi pišemo z roko. Teden poteka pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Zavoda za šolstvo in nekaterih slovenskih podjetij. Namen dogodka je ozaveščati o pomenu ohranjanja in negovanja pisanja z roko. Dobiti pošto v poštni nabiralnik, napisano z roko, je doživetje, ki ni vsakdanje. Letošnja tema je bila »Pišem pismo prijatelju.« Sodelovalo je veliko šol, domov za starejše, ljudskih univerz in društev.
Ob Tednu pisanja z roko, je poskrbel Klub upokojencev v vzgoji in izobraževanju občin Postojna in Pivka, da so o pomenu pisanja z roko dobro ozaveščene mlajše in starejše generacije.
Pripenjamo nekaj naših prijetnih utrinkov:
- Tri upokojene učiteljice, ki že veliko let vodijo skupino naših stanovalcev ob pogovorno – bralnih urah, so jim napisale razglednico:
»Spoštovani stanovalci Doma upokojencev Postojna!
Rade bi vam povedale, da pogrešamo naša srečanja in druženja z vami. Pogrešamo pogovore, obujanje spominov in skupno branje knjig.
Upamo, da bodo ti časi kmalu minili. Takrat se bomo spet srečali in nadaljevali z delom. Želimo vam zdravja. Mislimo na vas. Vaše Suzana, Jožica in Janja«

- Zanimiv dogodek je bil v našem TV klubu. Gospa Sandra je obiskala mamo Gabrijelo Marušič. Preko videoklica z vnuki Laro in Nejcem ter mamo Gabrijelo, sta uspeli ob tednu »Pišemo z roko« podpisati kar 15 razglednic njenim sorodnikom, prijateljem...V teh težkih časih pandemije, je uspelo izjemno zanimivo doživetje treh generacij, ob sodobni tehnologiji.
»Upamo, da bo te krize kmalu konec in se bomo družili v živo. Ostanite zdravi in lep pozdrav. Sandra«