Ob dnevu žena, so stanovalkam pripravili lep poklon učenci Osnovne šole Košana in otroci Vrtca Košana. Učiteljica Marija Mršnik, je stanovalkam prinesla sveže pomladno cvetje in čudovito pomladno dekoracijo. Hvala vam dragi otroci in učenci ter vzgojiteljice in učiteljice in ne nazadnje gospa ravnateljica, saj vam je uspelo narisati veliko nasmehov in veselja na obrazih stanovalk. Tudi vam vsem iskrene čestitke od nas!
Poleg fotografij, prilagamo pismo OŠ in Vrtca Košana:
»Dragi stanovalci in zaposleni doma !
Vemo, da vam je bilo v teh težkih časih, ko niste imeli obiskov res hudo, da ste pogrešali svojce in prijatelje. Ozrimo se naprej in upajmo na dobro!
Prihaja pomlad in k nam prihaja ponovno več svetlobe, ki nam bo pomagala odganjati potrtost, zaskrbljenost, bolečino! Mesec marec nam prinaša tudi spomine na otroštvo, kako smo kot otroci tekali po travniku in nabirali pomladno cvetje, lovili metulje. Tako je naša ravnateljica dala pobudo, da otroci z našega vrtca in učenci do 4. razreda naberejo zvončke, ki jih prinesemo v vaš dom. Z njimi želimo obuditi na vaših obrazih nasmeh in veselje! Učenci 1. razreda pa so izdelali za vas pisane metuljčke z željo, da krasijo vaše skupne prostore.
Vsem stanovalcem in zaposlenim želimo veliko zdravja in moči ter vas lepo pozdravljamo.
Otroci in vzgojiteljice vrtca Košana ter učenci in zaposleni 0Š Košana.«
Iz Vrtca Košana, smo prejeli tudi posebno video voščilnico ob 8. marcu, z željo, da bi stanovalkam polepšali dan žena. Dragi otroci »lunice, zvezde in sončki,« hvala vam za prisrčno voščilo, radoživost in veselje, ki ste ga pričarali tudi nam. Čudovito ste zapeli pomladne pesmi, ki nam prinašajo upanje, da se kmalu vidimo. Iskrena zahvala tudi vašim vzgojiteljicam!
Poseben zvonček, pa je prav za vas narisala predstavnica sveta stanovalcev, gospa Luisa Buonassisi, s posvetilom: »Dragi in prisrčni »cicibančki,« spet ste nam poslali »pomlad« in toploto vaših srčkov, ki bijejo tudi za vse nas. Hvala! Ostanite zdravi in razigrani! Obiščite nas, pa včasih zapojte kakšno pesmico za vse »none« in »nončke« iz Doma upokojencev Postojna.«