- V torek, 11.5. smo presajali balkonske rože stanovalci in zaposleni.
- V četrtek, 13.5., je bila v gospodinjski skupnosti Nanos peka palačink, ob sodelovanju stanovalcev in zaposlenih: po ideji študentke delovne terapije Neje in delovne terapevtke Ivanke. Na pomoč je priskočila javna delavka Ingrid.
- V četrtek, 13.5., je bila čajanka – na tih in deževen dan smo si polepšali popoldan ob skodelici domačih čajev. Zbrali smo se pri okrogli mizi na 1. nadstropju in si privoščili domače čaje iz timijana, poprove mete in šipka. Čaje je prinesla fizioterapevtka Kristina, ki jih je skupaj z javnima delavkama Marijano in Ingrid skuhala in postregla. Čaje smo si posladkali z medom in limono ter si zraven privoščili tudi piškote.
- V petek, 14.5. smo prvič odigrali igro »štrbunk,« po ideji dipl. fizioterapevtke Kristine Abram. To je zabavna in preprosta igra za vse generacije. Gre za nagibno ploščo z luknjo, v katero se meče vrečke s polnilom in zbira točke. Igro so poznali že naši stari starši, s katero so si kot otroci krajšali čas. Zato, smo se odločili, da jo tudi pri nas izdelamo in jo ponudimo stanovalcem. Pri izdelavi smo upoštevali tudi higienske ukrepe. Tako so vzdrževalca in šivilja izdelali ploščo in vrečke iz materialov, ki se jih da razkužiti. Upamo, da se bo igra »prijela« in da si bodo tudi naši stanovalci z njo krajšali čas.