Barbarino pripravništvo za poklic socialna delavka je bilo res posebno, nepozabno. Opravljala ga je v najtežjem obdobju, ko je prišlo do vdora okužbe s Covid19 tudi v našem domu. V prvih dnevi pripravništva je že pomagala pri selitvi obolelih stanovalcev, ki jih niti ni poznala, prav tako ne osebja in ne Doma. V tem obdobju je vsak par rok prišel prav in bila je pripravljena pomagati, kjer je bila pomoč potrebna, kar je velikokrat pomenilo tudi celodnevno delo. Potrebno je bilo stalno kontaktiranje in obveščanje zaposlenih ter kontaktiranje s svojci, katerim je bilo potrebno razložiti določena dejstva, jih potolažiti, jim dati upanje. Barbara je svoje poslanstvo odlično opravila; znanje, empatija do sočloveka, potrpežljivost, sočutnost, pripravljenost, poslušanje ………., vse to je Barbara, pa še kaj. Pri svojih letih izredno zrela mlada oseba, odgovorna in samostojna. Pridobila je zaupanje tako zaposlenih kot svojcev in predvsem naših stanovalcev. Vedno pripravljena pomagati, urediti zadevo, se pogovoriti, pošaliti, pa tudi poigrati. Kot bi rekel stanovalec Zlatko: » Pa gdje je ona mlada sekretarica, ona mi je sve sredila ?«
Barbara je res »prava socialna delavka«, kot bi imela za seboj že nekaj let dela in izkušenj …….., z vsemi odlikami, ki so potrebne pri delu z ljudmi.
Hvaležna sem, da sem del svojega delovnega časa preživela z njo, veliko sem se tudi sama naučila od nje in jo zelo spoštujem za to, kar je in kakršna je.

Mentorica Anita Tomšič, dipl. soc. delavka, višja svetovalka.