Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni, smo organizirali Sprehod za spomin. Gre za srečanje oseb z demenco, njihovih svojcev, prostovoljcev in širše javnosti, ki s krajšim pohodom po centrih različnih slovenskih mest opozarjajo na to, da si osebe z demenco, tako kot drugi, zaslužijo enakovredno obravnavo v družbi.
Dogodek se je odvijal na ploščadi za domom 16. 9. 2021 s pričetkom ob 9. 30. Vabljeni so bili stanovalci iz podpritličja s svojci (enota oseb z demenco), stanovalci iz ostalih enot doma in zaposleni. Zbralo se nas je res veliko.
Dogodek je odprla gospa direktorica z govorom. Nato je mikrofon prevzela varuhinja, ki nam je pripravila kviz z vprašanji o Sloveniji, praznikih, živalih in razne uganke. Druženje smo nadaljevali s sprehodom okoli doma in po Rožni ulici. S tem smo se pokazali javnosti ter hkrati še razgibali telo. Vrnili smo se v dom ter se v atriju enote oseb z demenco posladkali z domačo torto ter kavo. Še malo smo se pogovorili, ter naše druženje zaključili, saj je bil čas kosila.