V okviru Festivala za tretje življenjsko obdobje in ob Dnevu Doma, je v prostorih naše ustanove potekal zanimiv celodnevni program, s pestrim dogajanjem:
 -  Jutranja telovadba na obeh hodnikih 1. nadstropja, pod vodstvom fizioterapevtke in delovne terapevtke.
 -  Ustvarjalna delavnica jesenskih dekoracij v delovni terapiji, pod mentorstvom delovne terapevtke. 
 -  Rekreativna telovadba na hodniku pritličja, pod vodstvom fizioterapevtke.
 -  Druženje ob kavici v prostorih fizioterapije in delovne terapije, ki ga je popestril harmonikar Jernej Opara, dijak SGLŠ Postojna.
 -  Nastop stanovalcev pri okrogli mizi v pritličja z zanimivo točko "Petje in igranje pri nas", pod mentorstvom Jerneje Sojer Smerdu, v sodelovanju z Zavodom Znanje in Ljudsko univerzo Postojna. Zapeli so tudi "domsko himno".
 -  Popoldan pa je sledilo tematsko predavanje, namenjeno vsem, ki si želijo pridobiti znanje in informacije o bolezni današnjega časa - stanovalcem, njihovim svojcem, osebju Doma   in širši javnosti. O prepoznavanju demence in komunikaciji je predavala mag. Tatjane Cvetko, dr. med. spec. splošne medicine, z naslovom "Demenca - nepovabljena gostja". 
Zanimiv uvod pred predavanjem pa je popestril:
 -  Nastop stanovalcev s točko "Petje in igranje pri nas," pod mentorstvom Jerneje Sojer Smerdu, v sodelovanju z Zavodom Znanje in Ljudsko univerzo Postojna. Zapeli so "domsko himno" ter še eno slovensko ljudsko pesem.                                   
 -  In nastop skupine stanovalcev "Pomlad," s skrajšanim prikazom sobotne telovadbe ob nežni glasbi, pod mentorstvom varuhinje Vesne Jularić.
 -  Na ta dan je bila v TV klubu postavljena tudi manjša razstava, plod ustvarjalnosti naših stanovalcev.