Tradicionalna prireditev, ki jo organiziramo decembra v Domu upokojencev Postojna, v povezavi z Občino Postojna in Krajevno skupnostjo Postojna z društvi in organizaciji, je  izredno lepo uspela. Uvodni prednovoletni nagovor je imela direktorica Doma upokojencev Alenka Curk. Stanovalce je pozdravil novi župan Občine Postojna Igor Marentič. V imenu Župnijske Karitas in Društva upokojencev Postojna, se je pozdravu našim stanovalcem pridružil Marjan Geržina, predstavnik Župnijske Karitas. V imenu OZ RK Postojna, je vse prisotne pozdravila sekretarka Petra Šajn. Svoj pozdrav je izrekel tudi Marjan Nagode - predsednik sveta Krajevne skupnosti Postojna. Sicer pa so se prireditve udeležile tudi predstavnice Krajevne skupnosti Postojna: Romana Tiselj, Anita Berra in Milena Novak - ki je koordinatorka povezave v okviru Krajevne skupnosti Postojna, z lokalno skupnostjo in našo ustanovo in s katero že mnogo let sodelujemo pri novoletnih srečanjih.   
V okviru medobčinskega sodelovanja, smo povabili na prireditev tudi župana Občine Pivka, Roberta Smrdelja. Prireditve se je udeležil predstavnik pivške občine Ernest Margon, s pozdravnim govorom.
Na prednovoletni slovesnosti so predstavniki društev in organizacij Krajevne skupnosti Postojna vse stanovalce tudi obdarili.  Stanovalce, ki niso mogli priti v dvorano, je obiskala in obdarovala v njihovih sobah gospa Anita Berra, predstavnica Krajevne skupnosti Postojna, v spremstvu naših zaposlenih, nadzornih medicinskih sester Branke in Maruše.
Prečudovit prazničen program pa so ustvarili:
 - tri stanovalke Doma upokojencev Postojna s prepevanjem lepe stare slovenske narodne pesmi, so otvorile prednovoletno slovesnost
 - učenci Osnovne šole Miroslav Vilhar Postojna so pripravili  nastop z orffovimi inštrumenti, pod mentorstvom Alenke Polh; solo pevski nastop in priložnostne recitacije
 - učenci osnovne šole Pivka so imeli glasbeni nastop učencev z zborovodkinjo Damjano Morel                                         
 - Glasbena šola Postojna, je v programu nastopila s komorno skupino harmonikarjev in pevci ter solisti, z mentorico Karmen Krapež
Učenci Osnovne šole Anton Globočnik, učenci Osnovne šole Miroslav Vilhar Postojna in letos prvič tudi učenci Osnovne šole Prestranek, so za naše stanovalce ročno izdelali lične voščilnice. Tako kot vsako leto, se je tudi letos na ta način prikazala in ohranjala vez med mlajšo in starejšo generacijo.
Vsem iskrena hvala za predpraznično vzdušje, s katerim ste pričarali lepo praznovanje našim stanovalcem in dodali dragocen kamenček v prazničnem mozaiku decembrskih dogodkov v Domu upokojencev Postojna!