logo flora 2logo flora 4
logo flora 1                                 logo flora

V delovni terapiji smo pričeli z novimi študijskimi krožki "Varuhi/nje gozda," v organizaciji jezikovne šole Athena, pod mentorstvom Flore Otoničar. Krožki potekajo v okviru širšega projekta, ki ne bo omejen samo na študijski krožek v Domu upokojencev v Postojni, temveč so k sodelovanju povabiljeni tudi drugi Postojnčani in Postojnčanke ter predstavniki študijskih krožkov po vsej Sloveniji.

Ideja je vzniknila mentorici Flori ob sprehodih po Soviču, vzpetini nad Postojno, ki je po ledeni ujmi februarja 2014 temeljito spremenila svojo podobo. Od gozda, ki je nekoč poraščal Sovič, je ostalo malo in Sovič je Postojni pokazal svoj goli obraz. Ob misli, da bi Soviču pomagali zaceliti rane tudi z močjo umetnosti, smo se lotili izdelovanja malih glinenih skulptur, ki smo jih poimenovali "Varuhi gozda." Ko bodo skulpture dokončane, jih bomo umestili na posebne točke na Soviču, ter jih prepustili svojemu namenu, zdravljenju gozda. Projekt je podprla tudi pristojna komisija za oživljanje Soviča na Občini Postojna.
Študijski krožek v Domu upokojencev Postojna, bo s projektom sodelovali tudi na Karavani študijskih krožkov v Arboretumu Volčji potok, 11.06.2016.