Ob koncu leta, ob božično-novoletnem času se radi družimo in si izrekamo dobre misli in želje za prihajajoče novo leto. Prednovoletna slovesnost v Domu upokojencev Postojna je tradicionalna prireditev, ki jo decembra organiziramo v Domu upokojencev Postojna, v sodelovanju z Občino Postojna, Krajevno skupnostjo Postojna ter organizacijami in društvi.

Tudi letošnja slovesnost je izredno lepo uspela.
Uvodni nagovor je imela direktorica Doma upokojencev Postojna Alenka Curk.
Našim stanovalcem so izrekli svoj pozdrav tudi: Marjan Nagode, predsednik sveta KS Postojna, ki je prenesel lepe pozdrave tudi v imenu župana Občine Postojna Igorja Marentiča, ker se prireditve ni mogel udeležiti; navzoče so pozdravili še: predsednik Društva upokojencev Postojna Franc Koščak, predsednik Župnijske Karitas Postojna Marjan Geržina, predsednik Društva invalidov Postojna Leander Uhelj in predsednica Krajevnega odbora ZZB NOV Bruna Olenik.
Slovesnosti so se udeležile še: Elida Džanić, strokovna sodelavka OZ RK Postojna-Pivka in njihova prostovoljka Erna Jordan ter Zorka Pavlovčič, podpredsednica Društva invalidov Postojna.

Koordinatorka povezave v okviru Krajevne skupnosti Postojna z lokalno skupnostjo in našo ustanovo je Milena Novak, s katero že mnogo let sodelujemo pri novoletnih srečanjih.
S prazničnim programom prireditve so nam polepšali srečanje:
-Kulturno društvo Folklorna skupina Torbarji s strokovno vodjo Andrejo Berlak in predsednikom Slavkom Kraljem ter harmonikarjem Rajkom Vidmarjem. Člani FS prihajajo iz postojnske in pivške občine, združuje pa jih ljubezen do petja in plesa. Predstavili so se z dvema odrskima postavitvama: v prvem izhodu s plesi slovenske Istre, v drugem pa so zaplesali plese Notranjske.

-Nastopila je tudi Folklorna skupina KD »Otroci z Majlonta« pod vodstvom mentorice Brigite Blaško, ki imajo radi vse kar je slovensko ljudsko: ljudsko glasbo, pesmi, igre, pravljice, glasbila,... V zadnjem času pa se jim včasih pridruži tudi Slavka Smerdu Urh, ki ima svoje korenine prav v starem delu Postojne - Majlontu.
-Predstavila se je tudi mlada harmonikarka in članica FS KD Otroci z Majlonta Larisa Merše, lanska evropska prvakinja v diatonični harmoniki, letos pa je zasedla 2. mesto, ki igra pod okriljem glasbenika Vilija Marinška.
Na prednovoletni slovesnosti so predstavniki organizacij in društev Krajevne skupnosti Postojna za vse stanovalce poskrbeli za darilca in vizitke, ki smo jim jih zaradi večjega števila obolelih stanovalcev izročili v prihodnjih dneh.
Učenci OŠ Antona Globočnika Postojna, OŠ Miroslava Vilharja Postojna in OŠ Prestranek, so za naše stanovalce ročno izdelali lične voščilnice. Tako kot vsako leto, se je tudi letos na ta način prikazala in ohranila vez med mlajšo in starejšo generacijo.

Ob zaključku slovesnosti smo obdarili goste in nastopajoče z ročno izdelanimi spominki naših stanovalcev, ki jih izdelujemo v »delovni terapiji« Doma ter skupaj zapeli lepo pesem, tako da je bilo naše druženje še bolj čarobno.

Vsem iskrena hvala za predpraznično vzdušje, s katerim ste pričarali lepo in prijetno praznovanje našim stanovalcem!