Stanovalci in zaposleni Doma upokojencev Postojna smo se odzvali povabilu predsednika RS Boruta Pahorja in obiskali njegovo predsedniško palačo. Kako je sploh prišlo do povabila ?

V letošnjem letu smo meseca junija praznovali 40 let poslanstva Doma upokojencev. Slavnostni govornik je bil predsednik države, ki nas je povabil na ogled predsedniške palače.

Prvi dogodek ob vstopu v palačo je bil menjava straže, ki se menja na vsakih 30 min. Po končanem ritualu smo vstopili v veliko dvorano, kjer so se zbirali obiskovalci za ogled palače.

Najprej nas je pozdravil predsednik države in spregovoril nekaj besed na temo praznika priključitve Primorske k matični domovini ter po kratkem programu smo imeli voden ogled po palači – sprejemno sobo za tuje državnike, predsednikovo pisarno in dvorano Jožeta Pučnika, kjer se predsednik srečuje z raznimi delegacijami. Povsod smo imeli možnosti za fotografiranje. Na koncu je sledil ogled vseh daril, ki jih je predsednik prejel od tujih državnikov v sedanjem mandatu.