V naši dvorani je bil 2. študijski krožkek v nizu desetih »Oživljanje lutk,« z mentoricama Floro Otoničar in Heleno Kovač. Študijske krožke organizira jezikovna šola Athena iz Postojne, koordinira Andragoški center Slovenije ter delno financira Ministrstvo za izobraževanje.
V knjižnici Bena Zupančiča Postojna je bila v maju 2017 razstava marionet iz študijskih krožkov, ki so aktivni v Domu upokojencev Postojna, pod okriljem jezikovne šole Athena Postojna: v okviru 40 - letnice delovanja Doma upokojencev Postojna, 20 - letnice študijskih krožkov, ki jih v Domu izvaja Jezikovna šola Athena z mentorico Floro Otoničar ter v okviru TLU (tedna ljubiteljske kulture).
Lutke marionete so nastajale v študijskih krožkih v Domu upokojencev Postojna pred 17 leti - v organizaciji jezikovne šole Athena iz Postojne, z mentoricama Floro Otoničar in Heleno Kovač ter na pobudo stanovalcev Doma upokojencev Postojna, ki so bili tudi avtorji besedila in igralci v lutkovni predstavi "Ljubezen na morju." Predstavo so stanovalci odigrali v Domu upokojencev Postojna, z njo pa so gostovali tudi v postojnskem vrtcu.
Lutke bodo ponovno oživele z novo igro, načrtujemo tudi nastop - do takrat pa nas čaka še veliko dela.