Prihaja božično - novoletni čas; čas, ko se ob koncu leta radi družimo in si izrekamo dobre misli in želje za prihajajoče novo leto. V ponedeljek 18.12.2017, smo tudi letos imeli prav prijetno skupno druženje v dvorani Doma upokojencev Postojna. Prednovoletna slovesnost je tradicionalna prireditev, ki jo organiziramo že 29-to leto v sodelovanju z Občino Postojna, Krajevno skupnostjo Postojna ter organizacijami in društvi.

Uvodni nagovor je imela direktorica Doma upokojencev Postojna Alenka Curk. Župan Občine Postojna Igor Marentič, se prireditve ni mogel udeležiti. Našim stanovalcem je prinesel pozdrave podžupan Občine Postojna Stanko Markovčič.
Svoj pozdrav so izrekli tudi: predsednik sveta Krajevne skupnosti Postojna Marjan Nagode, predsednik Društva upokojencev Postojna Franc Koščak, predsednik Župnijske Karitas Postojna Marjan Geržina, predsednica Društva invalidov Postojna Julija Kastelic in predsednica Krajevnega odbora ZZB NOV Bruna Olenik.
Predsednica Sveta stanovalcev ga. Martina Koman je pripravila krajši nagovor za to slovesnost.

Iskrene čestitke izrekamo g. Marjanu Geržina, ki je prejel plaketo Državnega sveta Republike Slovenije za več kot 25 let dejavnega prostovoljnega dela v župnijski in dekanijski Karitas Postojna.
Posebna zahvala velja Milena Novak, 29-letni koordinatorki povezave pri novoletnih srečanjih v okviru Krajevne skupnosti Postojna z lokalno skupnostjo in našo ustanovo.

S prazničnim programom prireditve so nam srečanje čarobno polepšale in popestrile pevke iz Izole - Marjetka Popovski s spremljajočo skupino »Cvet v laseh.«
Božično - novoletno pričakovanje so obogatile z izbranimi prekrasnimi starimi božičnimi pesmimi, se dotaknile naših src in tudi spominov. Pevke pravijo, da so vesele, ker so ponovno med nami in nam želijo lepo praznovanje.

Na prednovoletni slovesnosti so predstavniki organizacij in društev Krajevne skupnosti Postojna vsem stanovalcem poklonili darilca. Učenci OŠ Antona Globočnika Postojna, OŠ Miroslava Vilharja Postojna in OŠ Prestranek, pa so za naše stanovalce ročno izdelali lične voščilnice. Tako kot vsako leto, se je tudi letos na ta način prikazala in ohranila vez med mlajšo in starejšo generacijo.

Ob zaključku slovesnosti smo obdarili goste in nastopajoče z ročno izdelanimi spominki naših stanovalcev v okviru naše delovne terapije ter skupaj zapeli čudovito pesem »Sveta noč.« Tako je bilo naše druženje še bolj doživeto.

Iskrena hvala vsem vam, ki ste pričarali predpraznično vzdušje in prijetno praznovanje našim stanovalcem!