V Domu je stanje trenutno še vedno stabilno, zaenkrat nimamo obolelih stanovalcev, niti zaposlenih. Z razumevanjem sprejemamo in se držimo navodil, ki smo jih uvedli v Domu, ob upoštevanju predlogov in ukrepov državnih organov in Nacionalnega inštituta za javno zdravje ( NIJZ) in dan za dnem živimo v upanju, da bo na koncu vse dobro.

Ob lepem vremenu se stanovalci sami ali z našo pomočjo gibljejo na ploščadi zunaj doma, kjer se nastavljajo sončnim žarkom in se naužijejo svežega zraka, seveda ob upoštevanju  ustrezne razdalje med njimi, peljemo jih na balkone v sobah,  znotraj doma pa se zadržujejo  po enotah v skupnih prostorih, kjer se družijo in prav tako zagotavljamo zadostno oddaljenost med njimi. Posebno pozornost v tem času namenjamo stanovalcem z demenco in nepomičnim stanovalcem.

Z namenom, da bi stanovalci zaužili čim več vitaminov, jim pri obrokih zagotavljamo dodatno sadje in razne sadne napitke, različne čaje z dodatki  limone, ingverja, sladkarije..

Obveščamo vas, da paketov za naše stanovalce ne sprejemamo, zato smo zanje organizirali dostavo nujnih potrebščin iz lekarne in trgovine. Prosimo vas, da nam pri tem še naprej pomagate in vašim svojcem ne prinašate hrane in/ali drugih potrebščin. Za vse nujne stvari bomo poskrbeli v Domu.

Denar za morebitne priboljške ali potrebščine, ki jih vaš svojec-stanovalec v tem času potrebuje, stanovalec prispeva iz sredstev žepnine ali se mu znesek za potrebščine obračuna pri mesečni oskrbi.

Lahko pa denar nakažete na TR  0110 0603 0267 806. Pripišite namen nakazila ŽEPNINA in PRIIMEK in IME stanovalca, ki mu je denar namenjen. O tem se predhodno dogovorite s socialno delavko.

Še naprej vam bomo za stike z vašimi svojci v Domu omogočali povezavo preko videoklica SKYPE-a, preko domskih telefonov, kar so že ustaljene poti in jih s pridom uporabljate. Stanovalci v domu so teh stikov izredno veseli in jim polepšajo dan. Stanovalce oskrbujemo s knjigami in križankami, dostavimo jim vaša sporočila, risbice, pisma, ki jih pošiljate socialni delavki na njen elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Jn