Na podlagi Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja (PTC) za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 146) Ministrstva za zdravje z dne 11.09.2021, uveljavljamo nove pogoje za obiskovanje stanovalcev.

Obiski od 06.09.2021 potekajo vsak dan od 9.00 do 11.00 dopoldan in od 13.00 do 17.00 popoldan, brez predhodne najave. Svojce pokretnih stanovalcev naprošamo, da se ne zadržujejo v domu, če je možno naj obisk poteka zunaj, peljite jih na sprehod, v naravo in se izogibajte večjih skupnih prostorov kot so trgovine, lokali ipd.

Prosimo, da v Dom vstopate samo skozi glavni vhod pod naslednjimi pogoji:

  • Obiskovalci naj imajo digitalno potrdilo o izpolnitvi pogoja PCT:

- preboleli bolezen,
- polno cepljeni proti SARS-CoV-2,
- negativen hitri test, ki ni starejši od 48ur ali
- PCR test ki ni starejši od 72ur.

  • Na obisk naj pride največ ena oseba na posameznega stanovalca, za trideset minut.
  • Na obisk naj pridejo samo zdravi
  • Obiskovalci naj obvezno uporabljajo zaščitno kirurško masko tudi znotraj doma, upoštevajo varnostno razdaljo in razkužujejo roke.
  • Pri stanovalcih se preverja PCT pogoj, ob sprejemu ali če je odsotnost stanovalca iz Doma trajala več kot 48 ur !!! V teh primerih, v kolikor ne izpolnjujejo pogoja PCT ali je od prebolevanja minilo več kot 6 mesecev, morajo ob morebitni zapustitvi Doma, ob povratku opraviti PCR test in se jih namesti v 5 dnevno karanteno.

Zahvaljujemo se Vam za razumevanje in za spoštovanje priporočil za varno življenje v Domu upokojencev Postojna.

                                                                           

     Vodstvo DU Postojna