Dan Zemlje 2022

26/04/2022

22. aprila vsako leto praznujemo Dan Zemlje, po celem svetu se dogajajo različni dogodki s katerimi se ozavešča pomen varovanja naravnega okolja in zaščite našega planeta. Ker je bil petek, 22. aprila, zelo deževen dan, smo se odločili, da bomo praznovanje podaljšali vse do danes. V petek smo tako s stanovalkami in stanovalci raziskovali skrivno življenje dreves. Med bralno urico smo ob prebiranju knjige Skrivno življenje dreves (avtor Peter Wohlleben) izvedeli veliko zanimivega in spoznali, da imamo ljudje in drevesa veliko skupnega. Danes pa so stanovalke in stanovalci Doma upokojencev Postojna Dan Zemlje praznovali skupaj z otroci Vrtca Postojna. V skupini Lisičke so nam otroci narisali risbice Zemlje in poleg napisali nekaj misli o pomenu varovanja narave. Tudi naše stanovalke in stanovalci so z otroci podelili svoje misli o tem, zakaj se njim zdi pomembno, da zaščitimo naravno okolje, pripravili pa so jim tudi veliko čestitko v obliki Zemlje.

Drevesa nam s svojo rastjo pripomorejo k skrbi za okolje, čistijo zrak, proizvajajo kisik, olepšajo našo okolico ter nam ob tistih najbolj vročih dneh nudijo senco. Zato smo danes s skupnimi močmi pred domom posadili Lipo, ki ima v Sloveniji še poseben simbolni pomen oziroma velja za središče družabnega življenja. Tudi danes je bilo okrog Lipe zelo živahno, otroci so brž zavihali rokave in skupaj z našima hišnikoma Markom in Dejanom poskrbeli, da je Lipa našla svoj novi dom. Stanovalke in stanovalci pa so jim med tem zapeli pesem Lipa zelenela je.

Naj zaključimo z mislijo našega stanovalca gospoda Vojka, ki je ob gledanju otrok dejal: »Na takšnih otrocih svet stoji!«. Naj bo vsak dan Dan Zemlje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close
Close
Skip to content