Svetovni dan medicinskih sester

12/05/2023
12. maja 1820 se je v Firencah rodila Florence Nightingale, prva medicinska sestra na svetu, socialna reformatorka in utemeljiteljica sodobne zdravstvene nege. Vsako leto, na njen rojstni dan, obeležujemo Mednarodni dan medicinskih sester, ki letos poteka pod geslom: »Naše medicinske sestre, naša prihodnost!«
Tudi letos so nas, skupaj s svojimi profesoricami in profesorji, obiskale dijakinje in dijaki Srednje gozdarske, lesarske in zdravstvene šole v Postojni. Kljub deževnemu vremenu, je velika skupina dijakinj in dijakov do našega doma pritekla. Malo manjša skupina pa je dopoldne preživela v družbi naših stanovalk in stanovalcev. Vendar nič manj aktivno, saj so tako na oddelku za demenco, kot tudi v naši dvorani potekale športne igre. Stanovalke in stanovalci, pa tudi vsi zaposleni, smo bili obiska zelo veseli.
Dež pa ni pregnal niti pohodnikov, ki so se udeležili pohoda Hodi z nami, ki ga organizira Dom starejših občanov Ilirska Bistrica. Več kot 80 pohodnikov, zaposlenih DSO Ilirska Bistrica, svojcev njihovih stanovalk in stanovalcev ter tudi naših zaposlenih premaguje 30km (natančno 29,8 km 🙂) dolgo traso med Ilirsko Bistrico in Postojno. Pohod Hodi z nami poteka v znamenju povabila mladim, da se odločajo za delo v socialnih zavodih. Mi jih že nestrpno pričakujemo, naša kuhinja pa bo poskrbela, da se bodo ob prihodu malce segreli.
Vsem medicinskim sestram in zdravstvenim tehnikom, pa tudi vsem tistim, ki se za ta poklic še izobražujete, želimo iskrene čestitke ob vašem dnevu!
Close
Close
Skip to content